Vaš vodič za sigurnost putovanja

Kada ste na odmoru, to može značiti da možete pustiti kosu, ali također morate imati na umu da ovo definitivno nije vrijeme za spuštanje opreza. Gdje god bili i što god radili, važno je da se držite u sigurnoj zoni, a to je posebno važno kada putujete. U nastavku je nekoliko savjeta za putovanja koji vam mogu pomoći da budete mirni dok uživate u odmoru.

Obavezno rezervirajte svoj hotel ili odmaralište unaprijed. Najbolje je unaprijed znati sve planove putovanja, odredište i smještaj. Ako prvi put putujete na tu lokaciju ili niste upoznati s mjestom, možda ćete htjeti dobiti detaljne opise i upute kako doći do njega. Ovo je jedan od načina da osigurate da se nećete izgubiti na pola puta. Imajte na umu da su važni brojevi na koje možete nazvati u slučaju da propustite ili izgubite put, posebno ako putujete automobilom. Upute su vrlo, vrlo važne i pobrinite se da imate pravu kartu. Također se unaprijed raspitajte o sigurnosnim mjerama vašeg odmarališta. Odaberite hotel koji ima stroge sigurnosne kontrole i propise. Pitajte za brave na vratima ili za njihovo sigurnosno osoblje. Bolje ćete se osjećati kada znate da ste u sigurnim rukama tijekom vašeg odmora.

Budući da ste na novom mjestu, osjetljiviji ste na lopove koji obično drže na oku i ciljaju nesuđene turiste. Budite vrlo oprezni prema ljudima koji se mogu pretvarati da su hotelsko osoblje. Vrlo je moguće da se radi o prerušenom zločincu. Jedna stvar koju treba zapamtiti je pogledati njihove uniforme i iskaznice. Ako niste sigurni, provjerite na recepciji. Krađe i džeparoši prilično su česti u hotelima i turističkim mjestima. Da biste se obranili od prvih, možda ćete se htjeti motati okolo dok domaćinstvo obavlja svoj posao u održavanju vaše sobe čistom. U suprotnom, pobrinite se da vaše dragocjenosti budu sigurno uvučene i skrivene od pogleda; još bolje da ih poželite ponijeti sa sobom. Džepari obično najbolje rade s ometanjima. Njihovi potezi mogu uključivati ​​nalet na vas, traženje vremena, prolijevanje nečega po vama ili čak spoticanje ispred vas, stoga budite oprezni.

Kada putujete, preporučljivo je da idete s prijateljem. Na ovaj način imate nekoga tko će paziti na vas i obrnuto. Većina hotela i odmarališta organizira zabave za svoje goste i češće nego ne, popiti ćete piće ili dva. Ako se napijete i potrošite, barem ćete imati nekoga tko će vas odnijeti natrag u hotelsku sobu ili čak paziti na leđa. Pijani su podložni krađama i silovanju na spojevima. Ne biste željeli biti žrtva jednog ili drugog. Pobrinite se da vaš suputnik bude netko kome možete vjerovati i tko vas može podržati kada se izgubite. Pobijedilo bi razum ako ste oboje pretučeni i gotovi.

Objavljeno dana