Simptomi srčanog udara

Srčani udari su nešto što se može naslijediti od drugih u vašoj obitelji ili možete stvoriti svijet u kojem jedete i vodite način života koji će dovesti do vezanosti za srce. Bez obzira jesu li vaši roditelji imali srčani udar ili vode sjedilački način života, važno je razumjeti i naučiti koji će biti znakovi srčanog udara. Simptomi srčanog udara su nešto što se ne smije zanemariti i zato trebate potražiti liječničku pomoć ako osjećate ili mislite da imate srčani udar. Srčani udar može dovesti do smrti, a teški srčani udar se ponekad može spriječiti ili liječiti ako znate koji su neki od simptoma srčanog udara.

Simptomi srčanog udara u svakodnevnom životu

Bez obzira na dob, mogu postojati temeljni problemi koji će dovesti do srčanog udara ako ne budete oprezni. Prva linija obrane za sve je redovita kontrola. Kako bi vas liječnik mogao vidjeti kada ste zdravi i osjećate se dobro, a zatim i kada ste bolesni, liječnik može lakše odrediti što je ‘izvanredno’ ili ‘izvanredno’ u vezi s razlogom da se osjećate bolesnim. Redovito vježbanje bit će dobra obrana koja dugoročno sprječava zdravstvene probleme.

Simptomi srčanog udara mogu biti vrlo iznenadni, a za druge ljude to mogu biti dugotrajni problemi, bol, pa čak i samo nelagoda. Srčani udar je onaj koji se može dogoditi i ne trajati dugo, ili za druge ljude može biti iznenadan i bol može trajati satima.

Ako osjećate težak osjećaj u prsima, kao da vam netko stoji na prsima i jednostavno ne možete doći do daha, to je znak srčanog udara. Ako ste osjetili bol koja dolazi i odlazi, što je neugodno, radi se o osjećaju stezanja ili oštre boli, to bi mogli biti znakovi srčanog udara.

Drugi znak srčanog udara može biti nedostatak zraka. Ako ste vrlo aktivna osoba, znate kakav će biti osjećaj kada ne možete doći do daha ili duboko udahnuti. Znakovi srčanog udara uključuju nemogućnost disanja ili dubokog udaha što zauzvrat može uzrokovati vrtoglavicu i osjećaj kao da morate neko vrijeme sjediti. Simptom srčanog udara nije onaj koji biste trebali zanemariti. Ako osjetite kombinaciju simptoma, može biti od vitalnog značaja da posjetite svog liječnika što je prije moguće.

Ako osjećate bol ili nelagodu u rukama, nogama ili prsima, a osjećate se kao da vas vrat ili čeljust nekontrolirano bole, to bi mogli biti dodatni znakovi srčanog udara. Simptomi srčanog udara razlikuju se od osobe do osobe, ali bol koja nije normalna, koju inače ne osjećate, u kombinaciji s kratkim dahom i/ili stezanjem u prsima može biti veliki znak da idete prema srčanom udaru.

Objavljeno dana