Što je to održavanje web stranice?

Vaša web stranica mjesecima ili godinama nije ažurirana? Kako biste bili uspješni web stranicu vaše tvrtke potrebno je redovito održavati i ažurirati. Odlučujući faktor uspjeha jedne web stranice je aktualne informacije na istoj, osim toga vrlo je važno da je stranica sigurna, brza i vizualno dobro odrađena. Novi sadržaj i privlačan web dizajn ne samo da povećavaju vrijednost vaše web stranice za posjetitelje, već i za tražilice. Stoga ne biste trebali zanemariti održavanje web stranice jer napredak u tehnologiji neumoljivo ide prema naprijed i valja ga pratiti.

Održavanje i ažuriranje web stranice uključuje redoviti backup i nadzor, te ažuriranje postojećeg sadržaja i dodavanje novog, dok kod usluge tehničkog održavanja web stranica izostaje ažuriranje i dodavanje sadržaja. Sve radnje koje dovode do toga da vaša web stranica bude tehnički i sadržajno ažurna dio su održavanja i ažuriranja web stranice.

Zašto biste trebali naručiti održavanje web stranice?

Vaša web stranica prva je točka za potencijalne kupce i prvi kontakt s vašom tvrtkom. Tako služi kao svojevrsna posjetnica. Ako ste zanemarili održavanje web stranice, posjetitelji će steći dojam da vam stranica nije previše važna. Loše održavana web stranica može imati negativan utjecaj na vaše poslovanje.

Ali potencijalnim kupcima nije važno samo da se web stranica održava. Uz ažurirani sadržaj optimiziranu stranicu za mobilne uređaje posjetiteljima web stranice možete ponuditi odlično korisničko iskustvo. Održavanje web stranice također je važno za SEO. Za tražilice, brzina učitavanja i aktualnost sadržaja web stranice igraju veliku ulogu kada je u pitanju rangiranje. Što je vaša stranica ažurnija i tehnički i u smislu sadržaja veća je vjerojatnost dobrog rangiranja. Web stranice za koje tražilica smatra da nude najbolje korisničko iskustvo za posjetitelja rangirane su više na listi rezultata pretraživanja.

Što je održavanje web stranice?

Sljedeće točke također su dio održavanja web stranice:

  • SSL certifikat
  • Promjene i obrada slika
  • Promjena i obrada tekstova
  • Backup stranice
  • Ažuriranje sustava

Koliko košta održavanje web stranice?

Ovisno o davatelju usluga, troškovi održavanja web stranice iznose oko par stotina kuna mjesečno.

Objavljeno dana